AB Ufuk 2020 programı altında açılan M-ERA.NET 3 Cofund projesi kapsamında malzeme araştırma ve inovasyonundaki yüksek kaliteli araştırmaların koordinasyonuna önemli ölçüde katkıda bulunmak için hedefler belirlenmiştir. Bu hedef doğrultusunda, M-ERA.NET 3 kapsamında AB üye ve ilişkili devletler, AB dışında katılımcılar ile özellikle ileri malzemeler alanında tüm inovasyon döngüsüne destek sağlayan fonlama programları bir araya getirilmiştir.
M-ERA.NET 3 projesi 2025 yılı proje çağrısı 04/03/2025 tarihi itibariyle açılmıştır. M-ERA.NET 2025 çağrısı kapsamında aşağıda belirtilen çağrı konularındaki projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir:
- Enerji Alanında Sürdürülebilir İleri Malzemeler
- Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Arayüzeyler
- Yüksek Performanslı Kompozitler
- Fonksiyonel Malzemeler
- Çevresel Zorlukları Adresleyen Malzemeler
- Elektronik Malzemeler için Yeni Nesil Malzemeler
Çağrı hakkında daha detaylı bilgiye https://m-era.net/joint-calls/joint-call-2025 adresinden ulaşılabilir.
Bu çağrı kapsamında;
- Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,
- Eğitim ve araştırma hastaneleri,
- Kamu kurum ve kuruluşları,
- Sektör ve büyüklüğüne bakılmaksızın firma düzeyinde katma değer yaratan ve ticaret sicil belgesi olan Türkiye’de yerleşik sermaye şirketleri (özel kuruluşlar)
TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenecektir. Vakıflar, dernekler ve bunların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, birlikler, şahıs şirketleri ve adi ortaklıklardan başvuru kabul edilmemektedir.
Proje Süresi ve Proje Bütçesi Üst Sınırları
• Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
• Bir proje kapsamında TÜBİTAK’tan talep edilen katkı Kurum Hissesi ve Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) hariç;
- Proje başına 165.000 Avro’yu,
Yürütücü kuruluş başına;
- Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluşları için 125.000 Avro’yu,
- Özel kuruluşlar için 165.000 Avro’yu aşamaz.
TÜBİTAK’tan talep edilen katkı, proje bütçesi ile destek oranının çarpılmasıyla elde edilir. Birden fazla yürütücü kuruluşun yer aldığı projelerde, TÜBİTAK’tan talep edilen katkı, her bir yürütücü kuruluşun proje bütçesi ile destek oranının çarpılması sonucu elde edilen tutarların toplamıdır. Uluslararası değerlendirme sonucunda desteklenmesine karar verilen projelerde yer alan Türkiye’den ortakların proje giderleri, TÜBİTAK tarafından, bu doküman ve ilgili TÜBİTAK mevzuatına uygun olarak Türk Lirası üzerinden geçerli olacak proje sözleşmesi kapsamında karşılanmaktadır.
1. Aşama Başvuruların Sunulması için Son Tarih : 13.05.2025